blog

Reisgezelschap op niveau

Reizen zorgt voor nieuwe ervaringen. Het geeft dimensie aan je leven en levert allerlei mooie herinneringen op. Hoe fijn is het wanneer je als member (vrager van gezelschap) een bij jou passende persoon aan je zijde hebt die met jou op pad gaat. Kortom, reisgezelschap. Met wie je indrukken en gevoelens kunt delen? Zodat je sámen restaurants, musea, natuur en mensen ontdekt. En gedachtenspinsels, ideeën en wensen kunt delen in de nabijheid van de ander. De ander die ook al wat langer meedraait in het leven en niet meer piepjong is, maar veertigplus. Samen sparren over jullie achtergrond en wat jullie meemaken. Met een companion van Companionship wordt deze droom realiteit! De companions bieden excellent reisgezelschap, oftewel reisgezelschap op niveau.

Naar welke bestemmingen kun je je laten vergezellen door reisgezelschap op niveau?

Samen bestemmingen vinden en bijzondere gelegenheden bezoeken. Denk aan een weekendje weg, al dan niet met wellness-activiteiten, een stedentrip, een culinair festijn en een wijnproeverij ervaren. Uiteraard biedt Amsterdam legio prachtige musea, zoals: het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, Stedelijk Museum Amsterdam, Foam, Museum Het Rembrandthuis en Hermitage Amsterdam. Wil je samen met jouw high class companion een bezoek brengen aan Den Haag? Daar kun je bijvoorbeeld de interessante collecties van Kunstmuseum Den Haag of de unieke kunstwerken en schilderijen in het Mauritshuis bewonderen. Ben je op zoek naar reisgezelschap op niveau voor een bruisende dag in Rotterdam? Dan zijn het Museum Boijmans Van Beuningen, het Maritiem Museum en Kunsthal Rotterdam goede opties, allemaal met bijzondere collecties.

Met reisgezelschap op niveau naar een culinair evenement

Neem je graag excellent reisgezelschap mee naar een culinair evenement? In de maand september staat op het Waddeneiland Texel jaarlijks het meerdaagse event Texel Culinair op de planning. Maar wijn proeven in combinatie met smaakvolle spijzen op bijzondere proeverijen kan ook prima in bijvoorbeeld Limburg of Noord-Brabant.

Wat is dat eigenlijk, reisgezelschap?

1. Reisgezelschap zonder lidwoord is iemand die één-op-één met iemand anders meereist. Het is een reismetgezel, een reismaatje, een reisgenoot, een reispartner, een medereiziger, een reisbuddy, een travelbuddy, travelcompanion of een companion.

2. Bij ‘een reisgezelschap’ dus met het lidwoord ‘een’ ervoor, gaat het om een groep reizigers. Bijvoorbeeld een georganiseerde groep reizigers die veertien dagen met elkaar optrekt, in een touringcar door een land reist en die met z’n allen in een hotel overnacht. Of een toevallige groep reizigers die elkaar onderweg tegenkomt. ‘Een reisgezelschap’ gaat dus om een aantal personen dat met elkaar op pad gaat. Dit blog gaat over de betekenis van reisgezelschap onder betekenis 1.

Waar komt het woord gezellig vandaan?

Waar komt het woord ‘gezellig’ etymologisch gezien vandaan? De oorsprong en de geschiedenis van het woord ‘reisgezelschap’ gaan terug tot de Middeleeuwen. Het woord gezellig ligt in de woorden ‘reismetgezel’ en in reisgezelschap omsloten. Gezellig staat voor:

• Aangenaam;

• Genoeglijk;  

• Knus;

• Intiem;

• Vertrouwd.

Onder verwijzing naar de ambachtelijke hoek van de Middeleeuwen staat het woord gezellig ook voor gezel (iemand die in dezelfde zaal is gezeten ‘ge-+zaal’), zich aansluiten bij en zich mengen onder.

Reisgezelschap gezocht

Steeds vaker zoeken dames en heren om verschillende redenen reisgezelschap onder de noemer ‘reisgezelschap gezocht’. Het waarom achter deze oproep is divers van aard, zoals:

• Alleen reizen kan eenzaam zijn of voelen;

• Alleen reizen kan onveilig zijn of voelen;

• Met z’n tweeën weet je meer dan als je alleen reist;  

• Je kunt elkaar hands-on/praktisch helpen onderweg.

Wat houdt reisgezelschap van een travel companion in?

Een specifiek soort reisgezelschap is de travel companion. Deze travel companion biedt de member exclusief en excellent gezelschap op reis. Kortom, een prettige en leuke tijd samen. Zo kun je samen mooie indrukken opdoen en genieten, daarover van gedachten wisselen en fijne gesprekken voeren. Het kan ook gaan om een specifieke vorm van persoonlijke begeleiding. Als je op leeftijd bent en/of een fysieke beperking hebt, helpt de travel companion je met een waaier aan zaken waar je tegenaan loopt als je met vakantie bent. Zo zijn er medische en persoonlijke verzorgings-gerelateerde thema’s die kunnen spelen. Of diverse ‘regel’zaken en jouw mobiliteit zijn een uitdaging. Je kunt jouw hulpvragen aan de travel companion voorleggen. Hij of zij helpt jou helemaal, zodat alles op rolletjes loopt. En je je daadwerkelijk kunt ontspannen, je er echt even uit bent. Dat is een fantastisch vooruitzicht en besef.

Wat zijn de ingrediënten voor prettig reisgezelschap?

• De basis voor prettig reisgezelschap één-op-één ligt in respect voor elkaar, eens? Je weet dat er geen klonen van jou als member bestaan. Die wil je misschien ook wel niet aan je zijde. Wél zijn er companions van Companionship, die ervan houden anderen - dus ook jou - te vergezellen bij een trip in binnen- of buitenland. Zowel de heren als de dames, zijn een kei in alle gradaties van hospitality, oftewel gastvrijheidsbeleving. Ze geven daaraan hun eigen, unieke invulling. Afgestemd op jouw wensen, behoeften en verlangens.

• Het betekent natuurlijk niet dat je alles samen hoeft te doen als je met z’n tweeën op reis bent. Prettig is dat je iemand in de buurt hebt op wie je kunt terugvallen. Dat geeft gemoedsrust, vertrouwen en een gevoel van veiligheid. Dat is niet alleen fijn, comfortabel en handig, maar ook gewoonweg belangrijk, zeker als je een fysieke beperking hebt.

• Goede voorbereiding is een voorwaarde voor prettig reisgezelschap. Dat is het halve werk. Dus voordat je met een companion op pad gaat, is het verstandig elkaar van tevoren te ontmoeten. En zoal voorkeuren en verwachtingen over en weer door te spreken. Vink bijvoorbeeld af of je elkaar mag uitdagen. Al dan niet met een vleug humor. En welke grenzen er zijn.

Reisgezelschap vijftigplussers

Ongedwongen op reis met een gelijkgestemde leeftijd- of generatiegenoot die ook niet meer piepjong is. Hoe mooi kan het leven zijn voor veertigplussers, vijftigplussers, zestigplussers, et cetera? Companions zien ernaar uit om met jou als member van bijvoorbeeld een dagje weg, op dinnerdate of een exclusief weekendje weg te gaan.

Het is een hele kunst!

Passend en prettig reisgezelschap vinden is een hele kunst. Companionship voorziet daarin. Wil je meer weten over wat Companionship met reisgezelschap op niveau voor jou in jouw situatie kan betekenen?

Bel met Companionship op nummer: 06-482 214 44 of mail je vraag naar info@companionship.nl

BLOG — Toon alle

De companions zijn allemaal leuk om te ontmoeten. Ieder is weer anders op zijn of haar eigen wijze.

ONZE COMPANIONS