Johan

Naam: Johan

 

Quote: Zing, dans, kijk om je heen, knoop een gesprekje aan en ervaar ‘de Lichtheid van het Bestaan’  (1)

Een wondermooi gegeven, het bestaan van Companionship, alwaar Johan (J.) zich voelt als een vis in het water, om zich heen kijkend en al rondzwemmend zich presenteert aan hem omringende zeemeerminnen. Tot zover de beeldspraken, zijn fantasie….

Twee mensenkinderen staan op het punt elkaar te ontmoeten…ergens…op een plek naar uw keuze waar J. verschijnt ‘met de Borsalino’ of ‘met de Pet’. Aan u om te kiezen.

Die twee zullen elkaar voor het eerst in de ogen kijken! Ogen…de spiegel van de Ziel. Meteen is de kiem ontstaan waaruit ontspruit wat ongewis is. Juist daarin ligt het mysterie van het eerste Samen-Zijn. Mogelijk het vertrekpunt van een boeiende ontdekkingsreis! In ieder geval op het vlak van het persoonlijk mentale, middels een goed gesprek, en, wat J. betreft, ook op fysiek intieme terrein: eveneens een ontdekkingsreis. In zijn beleving als het ware een ‘spiritueel erotisch elkaar aftasten’. (2)

Op 5 november 1944 hadden drie Duitse soldaten de Molen van Drunen moeten opblazen. Zo’n honderd omwonenden verschuilen zich, onder wie zijn van hem hoogzwangere moeder. Zij doen dat niet en al die mensenlevens worden gespaard. Drunen ontsnapt aan massamoord! (3)

In diezelfde nacht, 5 kilometer noordelijker, wordt ‘Befehl ist Befehl’ wel opgevolgd: de (uitkijk!)toren van het Stadhuis van Heusden wordt opgeblazen. Het hele gebouw stort in: 134 zich in de kelder schuilhoudenden worden vermoord. (4)

Het is daarom een wonder dat J. hier zit te typen, gelijk het een wonder is dat zijn broer in de Senaat zit. (5)

Nog wat meer persoonlijke notities:

Autodidact: J. is van kindsaf aan door zijn ouders vrijgelaten zijn eigen levensweg te volgen! Is welopgevoed inzake de praktische kant van het leven. (6)

Karakter: ‘eenheidsbeleving/verbondenheid met alles en iedereen’ en ‘speler/toeschouwer’. (7)

Intuïtief, inlevend, goed luisteraar, hoffelijk, geduldig, zeer rijke fantasie, lichtvoetig, uitdagend en (soms) ietwat ondeugend.

NB: notenlijst is op verzoek beschikbaar.

Profiel

Leeftijd: Fysiek 79, maar mentaal veel jonger wat tot gevolg heeft dat zijn fysieke leeftijd steevast veel te laag wordt ingeschat.(8)

Lengte: 1.92 m.

Figuur: atletisch slank.

Kledingmaat: XL, 54, 51/33-36 (lengtematen).

Gewicht: 76 kg.

Haarkleur: middel grijs.

Kleur ogen: blauwig groen.

Huidskleur: ook in de winter licht gebruind.

Parfum: Uit een aantal mee te nemen flacons kiest u. Geuren kunnen namelijk ‘botsen’….

Nationaliteit: Nederlandse.

Seksuele voorkeur: hetero.

Tattoos en piercings: geen.

Talen: Engels, Frans, Duits, kinderschoenen Italiaans en, last but not least: gebarentaal.

Gebarentaal? Ja! Mocht u namelijk geen van die moderne talen machtig zijn, en evenmin het Nederlands, dan is er geen vrouw overboord: de liefdes(gebaren)taal biedt uitkomst waar ‘boekdelen mee gesproken’ kan worden en ‘spraakverwarring’ ten enen male uitgesloten is.

Opleiding: gymnasium Bèta en Academie voor Lichamelijke Opvoeding.

Voormalig beroep: leraar Lichamelijke Opvoeding en adjunct-directeur Academie De Schans (Modevakschool): Kostuumnaaien, Couture en Mode- en modeltekenen: de enige opleiding in Nederland.

Tevens in vakanties: zeilinstructeur en skileraar.

Roken: af en toe een sigaartje waardoor in geval van J. juist langer geleefd wordt. (9)

Beschikbaarheid: fulltime.

Gevestigd/regio: Amsterdam.

Interesses

Hobby’s: schrijven, dichten, fotograferen, tuinieren, dansen, motorrijden (terrasjes, hotels, al 60 jaar een foutloos parcours!), modeltrein, sauna, (Art Déco, Herengracht) en uit de losse pols cabaretacts uitvoeren.

Sport: yoga, tennis en langlaufen.

Boeken:

*(Romantische) dichters: Adriaan Roland Holst en Remco Campert.

*Biografieën: Leonardo da Vinci, Picasso, Vincent van Gogh, Krishnamurti, Osho (Baghwan) en, meteen bij verschijnen: Theo van Gogh, vanwege gesprekken met hem op het schoolplein. Zoon Lieuwe krijgt gymles van J. als Theo vermoord wordt…

*Levensbeschouwelijk: boeken over Zen, Plato, Aristoteles, Erasmus, Spinoza, Krishnamurti, Baghwan en Herman Hesse: met name ‘Siddhartha’!

*Strips: Suske & Wiske en Guus Flater.

*Wetenschap: ontstaan van het heelal en het leven.

*‘Ontspanning’: Roald Dahl, Belcampo en serie Madelief van Guus Kuijer.

Films: The Sting, Back tot the Future, Una Giornata Particolare, The Godfather, Saturday Night Fever, Grease, Pretty Woman, Sherlock Holmes/James Bond en slapstick: Charley Chaplin, Stan Laurel & Oliver Hardy, Buster Keaton.

Muziek: alle genres, behoudens rap, maar dat is ook geen muziek.

Keuken: Franse, Italiaanse en Oosterse keuken.

BOEK DEZE COMPANION
No items found.

Zing, dans, kijk om je heen, knoop een gesprekje aan en ervaar ‘de Lichtheid van het Bestaan’

COMPANIONS — Toon alle

“Voorheen deed ik alles altijd maar alleen, dankzij Companionship heb ik voor het eerst weer een geweldige dag samen mogen meemaken”

Gerard (42) uit Amersfoort